Новости

Дизајн, Автентичност, Карактер Задоволство ни е да Ве информираме дека деновиве целосно ја обновивме нашата понуда на ламинатен под. Донесовме декори со различни мотиви кои ги исполнуваат различните барања на различите стилови на ентериер. Автентични дрвни дизајни со традиционални или егзотични шари, некои дополнети со парчиња индивидуални особини кои ќе го доловат нашиот карактер и … [Повеќе...]

Продолжена функционалност и естетика За некои луѓе традиционалното гледиште за изгледот на ентериерот е неприфатливо. Не сакаат пренатрупаност во собата, ниту разни декоративни додатоци закачени за мебелот, но сепак, се составен дел од него. На пример, рачките за мебел,.. Оттаму, и барањето кон архитектите или дизајнерите на ентериери за решение кое не ги вклучува рачките, … [Повеќе...]

Модели на задни лајсни Два модела на задни лајсни, едната во стандарден облик, додека другата е со квадратен облик, линии со кои на кујната ќе и дадат свеж и модерен изглед. И двете лајсни се достапни во повеќе декори, од еднобојни, дрвни и камени, до оние со изглед на метал-како алуминиум и хром. Стандардна задна … [Повеќе...]

Постојан учесник изминативе 25 години на саемот за мебел и секогаш успева да го привлече вниманието на посетителите со производи кои ја обележуваат годината во светот – производи за свежи, оригинални ентериерни решенија и трендови. Дојдете и посетете нè. Нашиот штанд е во третата хала (десно по главната патека). Дозволете да Ве запознаеме со дел … [Повеќе...]

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, Ве известуваме дека поради Новогодишните и Божиќните празници сите подружници на Солопром нема да работат во период од 31.12.2014 до 07.01.2015 година. Од четврток, 08.01.2015 година редовно продолжуваме со работните обврски. Сите нарачки изработени пред 31.12.2014 ќе можат да се подигнат најкасно до 30.12.2014 до 18:00 часот.

Секоја година сме сведоци на еволуцијата на дезените на оплеменета иверка. Во поглед на шарата на дрвото, бојата и годовите. Секогаш производителите на оплеменета иверка успевале да не изненадат со нови декори на дрво кои имитираат старо и распукано дрво, рачно или машински обработено, во светла или темна нијанса. И секогаш го искористуваа најдоброто од … [Повеќе...]

Флексибилноста кај рачките е новиот модерен стил Овој модел на рачка се потпира на едноставната, геометриска форма, па оттаму има и универзална примена на различни типови на мебел. Флексибилноста на UA66 јасно се покажува и преку променливата позиција на базите со што рачката добива целосно нов изглед кој се пренесува и на мебелот. Погледнете Позади … [Повеќе...]

За очите на перфекционистите За креативците на Кроношпан инспирацијата не доаѓа само од насоката на трендот, магазините или саемите. Тие значително патуваат, со секогаш отворени очи и подготвени апарати за сликање. Бојата, текстурата, формата и структурата се околу сите нас. Зрачат со инспирацијата која тежнее да се претвори во реалност. Исклучителните декори секогаш никнуваат од … [Повеќе...]

Топлина и технологија Практичноста, функционалноста и естетиката имаат финдаментална важност за производителите и дизајнерите на мебел, вклучени во барањето за подобрени решенија во областа на формата и материјалите за нивниот мебел. Во производството на мебел, потребите, кои доаѓаат од модерните дизајнерски решенија, виско целат кон зголемена естетика и бараат развој на прикладен оков. Новата шарка … [Повеќе...]

Може да имате сè во еден лизгач за фиоки Futura “Smove” со дејство кое успорува и Futura “Push” за фиоки без рачки споени во еден – “UNICA”, Досега, не можеше да се замисли еден производ кој ги содржи особините на двата лизгачи. Оперативниот систем е во целост механички и оттаму не бара никакво струјно поврзување. … [Повеќе...]

3D колекција Како и кај луѓето и овде вкусот се разликува. Нашата 3D колекција на фолии од германската фирма RENOLIT ги задоволува сите желби. Ја опремува индустријата за мебел со најширока и најсофистицирана понуда на производи. Изборот содржи голема колекција на дрвни, фантазиски и уни дезени. Константно развиено оригинални решенија да ги пресретнат, секогаш променливите, … [Повеќе...]

Визија во нова 3D дефиниција Неодамна Солопром во својот погон монтира и пушти во функција преса за термоформинг на PVC фолии. Заедно со ЦНЦ машината (ровер) отворивме можност за пофлексибилен и разноврсен избор на материјали за мебел. Откако медијапанските парчиња ќе бидат обработени на ровер и ја добијат саканата форма и шара, а после дополнителното … [Повеќе...]