Новости

Титаниумов финиш

Топлина и технологија

Практичноста, функционалноста и естетиката имаат финдаментална важност за производителите и дизајнерите на мебел, вклучени во барањето за подобрени решенија во областа на формата и материјалите за нивниот мебел.

Во производството на мебел, потребите, кои доаѓаат од модерните дизајнерски решенија, виско целат кон зголемена естетика и бараат развој на прикладен оков.

Новата шарка за мебел се издвојува со комплетно преиспитан финиш, подобро и дискретно да се вклопи во елементот, истовремено давајќи изглед на топлина и технологија. За разлика од традиционалните шарки со никелов финиш, новиот е помалку нападен и има намалена сјајност. Титаниумовиот отсјај ја прави шарката идеална за темни ентериери и бројни нијанси на дрво.

Шарката со финиш од титаниум е подложена на бројни ригорозни тестови. Финишот покажал значителна отпорност на агресивни оксидирачки агенси, како и зголемена отпорност на корозија споредено со класичните шарки со никелов финиш.

Останатите технички податоци и цената може да ја погледнете овде.