Шиберски системи

Производител ALBATUR – Турција
Опис ALB 8220 SFT е систем кој дозволува поставување на шибер врати кои се монтираат надвор од плакарскиот елемент. Механизмите за меко затварање се скриени во шините и со што се избегнува нарушување на изгледот на самиот елемент. Се поставуваат врати од дрвен панел со дебелини од 16 до 20 мм, и максимална тежина до 60 кг.
Особини

■ Надворешно поставување на вратите;
■ Скриени механизами за меко затварање;
■ Дебелина на вратата од 16 до 20 мм;
■ Максимална тежина на вратата до 60 кг.

Ценовник

Овде симнете ПДФ документ.

Напомена

Ценaта се однесува за две врати со димензија 2500 х 1020 мм. Цената останува иста и доколку ја намалите ширината на вратата.

Во цената се вклучени само шините и сетот тркалца со водилките и механизмите за меко затварање за 2 и 3 врати. (без дрвените панели, т.е без иверката или медијапанот за вратичките или конструкцијата на плакарот)

Солопром се бави само со продажба на овие материјали и не изработува спецификација и понуда по нацрт.

За изработка на понуда по нацрт од овој систем потребно е да ангажирате столар или фирма која произведува мебел.