Новости

Во дрвната индустрија, квалитетот на дрвните компоненти е одлучувачки фактор кај потрошувачите. Покрај декорот и ефектот кај траките, една од најважните аспекти на кантирањето е изгледот на спојот на траката со панелот. Не треба ни да споменеме дека треба да биде одлично обработен, цврст и издржлив.

Кантрањето со реактивен полиуретан се докажа како посупериорен метод за разлика од останатите методи на кантирање. А ова го покажуваат бројните технички и визуелни предности – високата и издржлива леплива врска, отпорност на влага и топлина, тенкиот спој помеѓу траката и панелот. Производителите на кујни и елементи во купатилата ги препознаа овие предности и сега преминуваат на производство со PUR кантирање.

Во Солопром секогаш се стремиме да понудиме на клиентите висок квалитет и најнова технологија во припремата на панелите за внатрешно уредување. Горди сме што сега услужниот погон го опремивме и со современа кантерица со PUR врска од Германскиот бренд Хомаг.

Што значи ова за Вас?

Технологијата со PUR (Polyurethane Reactive) лепење е крајно решение каде се бараат цврстата леплива врска и високата влаго-отпорност. Идеално за кантирање на оплеменета иверка и медијапан, кујнски плотни и друго. Покрај очигледната примена во кујната, ваквото кантирање е одлично решение и за елементи во купатилата, каде кантирањето со стандарден лепак не е погодно.

air max 90 pas cher air max pas cher moncler outlet online moncler sito ufficiale woolrich outlet woolrich outlet online woolrich sito ufficiale abercrombie pas cher hollister pas cher hollister france hollister france soldes moncler outlet moncler outlet online moncler outlet milano piumini moncler outlet louboutin pas cher chaussure louboutin pas cher chaussures louboutin soldes woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna woolrich outlet milano air max pas cher air max pas cher louboutin pas cher tiffany outlet online barbour paris air jordan pas cher

air max 90 pas cher air max pas cher moncler outlet online moncler sito ufficiale woolrich outlet woolrich outlet online woolrich sito ufficiale abercrombie pas cher hollister pas cher hollister france hollister france soldes moncler outlet moncler outlet online moncler outlet milano piumini moncler outlet louboutin pas cher chaussure louboutin pas cher chaussures louboutin soldes woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna woolrich outlet milano air max pas cher air max pas cher louboutin pas cher tiffany outlet online barbour paris air jordan pas cher